Pjesničkom večeri “Na Dučićevom putu” večeras je završena kulturna manifestacija “Dučićeve večeri poezije”.

 

Profesor Jovan Delić promovisao je zbornik “Poetika Rajka Petrova Noga” sa radovima 25 autora i 600 strana teksta.

Uručujući Nogu zbornik, Delić je rekao da, zahvaljujići mecenstvu Dučićevog grada, iza svakih Večeri ostaje po jedan zbornik, kao trajna trebinjska zadužbina poeziji.

U završnom programu manifestacije u pozorišnoj sali Kulturnog centra svoje stihove kazivali su pjesnici Rajko Petrov Nogo, Đorđo Sladoje, Dragan Hamović, Gojko Đogo, Milutin Mićović, Zdravko Miovčić, Radomir Uljarević, Novica Telebak i Stojan Janković.

Tokom dvodnevne manifestacije, koja se decenijama organizuje u čast velikog srpskog pjesnika Jovana Dučića, održan je bogat i raznovrstan program – književnih i naučnih susreta, poetsko-muzičkih kolaža, likovnih izložbi i promocija knjiga, u kojem su učestvovali naučni radnici i kulturni stvaraoci iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i drugih zemalja.

Završnoj večeri prethodio je susret pjesnika sa učenicima trebinjskih srednjih škola u Gimnaziji “Jovan Dučić”, a u Muzeju Hercegovine otvorena je izložba skulptura i slika Stevana Kijca.

U večernjim časovima u Galeriji Kulturnog centra promovisana je knjiga “Plave legende Jovana Dučića”, čiji je izdavač Savez Srba iz Temišvara.

Pokrovitelj manifestacije je grad Trebinje.

Izvor: Srna