Prema danas saopštenim podacima u posljednja 24 časa na području opština istočne Hercegovine zvanično je potvrđeno 81 novi slučaj korona virusa, a dvije osobe su preminule.

Prema mjestu prebivališta potvrđeno je 29 novih slučajeva u Bileći, 24 u Nevesinju, 18 u Gacku, devet u Berkovićima i samo jedan u Trebinju.

U pоsljеdnjа 24 čаsа, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе priјаvljеnо је 23 smrtnih slučајеvа kоd kојih је pоtvrđеnо prisustvо nоvоg virusа kоrоnа, a dva su sa područja opština istočne Hercegovine, jedan iz Bileće i jedan iz Nevesinja.

Tokom cijele sedmice zadržao se trend malog broja zvanično potvrđenih novih slučajeva u Trebinju, dok se istovremeno pripremaju novi bolnički kapaciteti, prvo u Bolnici gdje su pojedina odjeljenja prešla u kovid režim, a najavljeno je i da Đački dom u najjužnijem gradu Srpske tokom ovog vikenda postati kovid bolnica.

Ostaje nejasno da li zvanični podaci koji se saopštavaju odražavaju stvarnu sliku sa terena i šta se dešava sa nekoliko stotina testova koji su prethodnih dana urađeni u Trebinju.

 

HP, novembar 2020.