Iako su neki od nas zadovoljni svojim poslom, mnogi se suočavaju sa pravom agonijom svakog jutra. Kada ustanu i pomisle da cio dan treba da provedu na poslu, radije bi odustali od svega i dali otkaz. Ipak, računi su se nagomilali i mora se zaraditi za život. Zaista tužno.

Ovo su načini da shvatite da li zaista trošite vrijeme i energiju na svom trenutnom poslu:

Prvi znak – Agonija

Ako svako jutro ustajete sa teškoćom i ponavljate kako ne možete više, onda shvatite da zaista ne možete više! Da radite posao koji volite, radne nedelja bi vam začas proletila i ustajali biste sa osmjehom, spremni za novi radni dan.

Drugi znak – Umor

Da li je vikend, pauza za ručak, veče, jutro, utorak ili petak, vi ste podjednako umorni i djelujete kao da u vama nema života. Jednostavno vaš organizam se buni protiv onoga što mu ne prija i što mu smeta. Vrijeme je da ponovo oživite! Promjenite posao!

Treći znak – Bježanje

Ako jedva čekate da pobjegnete sa posla i čak i pet minuta odmora vam predstavlja raj na zemlji, nešto nije u redu! Ako samo nervozno cupkate i odbrojavate minute do kraja radnog vremena, baš svaki dan, šta i dalje čekate?

Četvrti znak – Kompenzacija

Ako se na poslu osjećate potcjenjeno i smatrate da vaši pravi kvaliteti ne dolaze do izražaja, vjerovatno imate neki hobi ili neku aktivnost koju volite da nadomjestite neprijatnu atmosferu na poslu. Šta je vaš hobi? Da li vas čini srećnim? Dobri ste u tome? A šta kažete da to bude vaš posao?

Peti znak – Prekovremeno

Svaki put kad dobijete dodatni zadatak ili treba da ostanete sat duže na poslu, vi izgubite živce i dobijete napad bjesa. To je očit znak da ste pod pritiskom i da ste ubjedili sebe da morate izdržati određeni broj sati i određenu količinu posla. Ali sve preko toga vas izvede iz takta, jer je to preko mogućnosti vaše izdržljivosti. Ako je ovo slučaj, definitivno je vrijeme da promenite posao!

Izvor: Wannabemagazine.com