Градоначелник Требиња Лука Петровић данас је организовао пријем за успјешне младе спортисткиње из Требиња женски кошаркашки клуб Требиње 03, првакиње Лиге младих БиХ.


Градоначелник Петровић и његов замјеник Мирко Ћурић поздравили су све присутне и захвалили се на посјети Градској управи, те им овом приликом честитали на постигнутим резултатима и освојеним медаљама.

„Ви сте прави примјер успјешног спортисте, ви сте понос нашег града и прави примјер за све младе људе, наш циљ је да што више људи окренемо према спорту, да младе људе склонимо са улица, одмакнемо од рачунара и телефона, јер спорт изграђује дух и тијело. Тимски рад води успјеху, сви спортски колективи треба тако да наступају и тако да се такмиче“, рекао је градоначелник Петровић.

У току идуће године планови Градске управе су да се у требињски спорт уложи нешто више од 50 хиљада конвертибилних марака.
Требињке су се у финале пласирале након великог преокрета у полуфиналу и побједе над екипом ЖКК „Ливно“ резултатом 74:63.
Кошаркашице тренера Милорада Надаждина добро су отвориле утакмицу и од почетка до краја меча су биле у вођству.

Осим Кешељевић, која је имала дабл-дабл учинак – 33 коша и 11 асистенција, истакле су се и Шкриван са 18 кошева и девет скокова и Паповић са седам кошева и 16 скокова.
Млада Кешељевић је проглашена за МВП титулу у категорији кадеткиња Лиге младих.

Тренер Милорад Надаждин казао је да је презадовољан са оним што су његове играчице показале током цијелог првенства, те да је посебно поносан на чињеницу да су и без најбоље играчице – Кешељевић, успјеле да побиједе.

„Оне су будућност не само требињске женске кошарке, већ и шире“, рекао је Надаждин.
Кошаркашице клуба су веома захвалне на пријему код градоначелника, тренер Надаждин се такође захваљује на одвојеном времену те досадашњој помоћи од стране Градске управе, без које овај клуб не би могао да егзистира.

Извор: Град Требиње