Izvor: novosti.rs   Foto: twiter

Priča koja se dugo nagađala dobila je svoj zvaničan i kompletan sadržaj – Željko Obradović je novi trener Fenerbahčea! Dogovor dve strane potpisan je na dve godine.

Srpski trener, koga je želelo pola Evrope, postigao je dogovor sa turskim evroligašem i, posle sezone pauze, karijeru će nastaviti u Istanbulu. Ovu vest je potvrdio KK Fenerbahče na svom Tviter profilu, a sliku Obradovića sa šalom novog kluba, posle fotosešna obaveljnog u Beogradu, postavio je na društvenoj mreži njegov menadžer Aleksandar Rašković. Promocija u Istanbulu zakazana je za sredu popodne.

Sportskim kuloarima pronela se vest da je potpisivanjem ovog ugovora Željko Obradović postao najplaćeniji trener u istoriji evropske košarke.

Poznato je da je fudbalski klub Fenerbahče u ozbiljnim problemima zbog optužbi da je nameštao utakmice. Zbog mahinacija i prevara UEFA ga je izbacila iz evropskih takmičenja i to će znantno uticati na finanskije u klubu… Međutim, košarkaška sekcija žuto-crnih ne odustaje od svojih velikih ambicija i ne štedi ulaganja u tim samo da konačno stignu do evroligaškog trofeja.

Na Obradovićevoj plati se ova ambiciozna priča ne završava… Novi trener Fenerbahčea tek treba da oformi tim, jer većina stranaca koja je igrala do sada dobila je dozvolu da ide. Priča se i da je Obradović tražio da dovede kapitena Panatinaikosa Dimitrisa Dijamantidisa, koji još nije obnovio ugovor sa “zelenima”.

Željko Obradović je, pre jedogodišnjeg odmora, proveo  13 sezona u Panatinaikosu, sa kojim je osvojio sve što se osvojiti može (pet titula u Evroligi, 11 šampionata, sedam Kupova)

Tokom trenerske karijere vodio je Partizan (šampion Evrolige), Huventud (šampion Evrolige), Real Madrid (šampion Evrolige), Beneton (Kup Saporta).

Obradović je bio i selektor nacionalnog tima, sa kojim je pisao zlatne stranice košarkaške istorije – osvojio je zlatne medelje na Evropskom i Svetskom prvenstvu 1997. i 1998. godine, srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. i bronzu na EP 1999. godine. A onda kobne 2005. na EP u Srbiji ispao u prvoj fazi takmičenja, posle čega se sportski i gospodski povukao iz reprezentacije.