I novi direktor ERS u Trebinje stiže iz Krajine. Fotelja direktora ovog energetskog giganta i ovaj put će ostati nedostupna Hercegovcima, iako su sjedište i najveći resursi smješteni upravo u našoj regiji.

 

Bivši ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević sledeće sedmice biće imenovan za vršioca dužnosti generalnog direktora „Elektroprivrede RS“, saznaje poslovni portal CAPITAL.ba.

 

 

Kovačević će na ovom mjestu zamijeniti dugogodišnju direktoricu Branislavu Milekić kojoj danas ističe mandat.

Kovačević će za v.d. direktora biti imenovan na sjednici Nadzornog odbora „Elektroprivrede RS“ koja će biti održana iduće sedmice.

Kovačević dolazi na čelo „Elektroprivrede RS“ u trenutku kada su njena zavisna proizvodna preduzeća u milionskim poslovnim gubicima koje pokušavaju riješiti pritiscima za povećanje cijene električne energije.

Željko Kovačević bio je ministar industrije, energetike i rudarstva RS od decembra 2010. do decembra 2014. godine u Vladi premijera Aleksandra Džombića i sadašnje premijerke Željke Cvijanović. Prije toga je bio direktor „Elektrokrajine“ Banjaluka.

Kovačević je radio kao vojni tužilac Republike Srpske. Bio je direktor štamparije, te upravnik Carinarnice Banja Luka, a potom inspektor za primjenu carinskih propisa u Upravi carina Republike Srpske.

U obrazovanju je radio kao profesor na srednjim školama i fakultetima u oblasti ekonomskih i pravnih predmeta.

Kovačević je doktor ekonomskih i magistar pravnih nauka.

Izvor: capital.ba