Srpski turisti na letovanju u Sutomoru ostavljaju otpatke na plažama, zbog čega je zakupac jedne od plaža bio prinuđen da je obezbedi vratima koja se zaključavaju u večernjim časovima.

Kako lokalno stanovništvo, tako i veliki broj turista iz Srbije, podržali su njegovu inicijativu da se plaža zaključava u večernjim satima, jer turisti na plaži između ležaljki ostavljaju za sobom otpatke u vidu kesa, ambalaže od hrane, praznih flaša i limenki od sokova, vode i alkohola.

O tome najbolje svedoče slike i video-materijal koji je prvobitno objavljen na stranici “Podgorički vremeplov” na Instagramu juče tokom dana.

Naime, na snimku koji je objavljen vidi se kako veliki broj mladih sedi na ležaljkama, a u samoj najavi snimka navodi se kako zbog ovakvog ponašanja turista ne može da se spava, te i da je u nekoliko navrata reagovala i policija.

Dok se jedni bune zato što se plaža zaključava, drugi negoduju zbog okupljanja koja se dešavaju preko noći,

“Postavili i zaključali kapiju, ne mogu ljudi da uđu i da izađu sa plaže. Provlače se kroz lokal. Plaža je javno dobro i ne može niko da zabrani nikome da se spustiš na plažu, to je van svake pameti, pogotovo, jer je ovo slobodan deo plaže.”

“To je haos šta se tu radi svaku noć. Niko ne može da spava, čak je i policija intervenisala par puta.”

Ovo su neki od komentara nezadovoljnih građana, koji su stajali u opisu video-snimka.

 

 

 

Izvor: B92