Uz veliku količinu poslovnih zadataka, ali i dnevnih privatnih obaveza koje nas sustižu, malo ko stiže obaviti sve što se od njega očekuje, a slobodno vrijeme gotovo da i ne postoji. Ako vam je potrebna pomoć oko organizacije vremena, potražite je u aplikacijama. Možda nisu nešto za čim biste prvo posegnuli, ali dopustite modernoj tehnologiji da vam olakša život. 

Na tržištu su danas dostupne brojne besplatne aplikacije koje štede vaše vrijeme, a neke mogu pomoći i u učinkovitijem poslovanju. Ovo su neke od njih.

Aplikacije mogu olakšati poslovne procese

Često trošimo vrijeme na nepotrebne sastanke i prepiske mailovima koje bismo mogli brže riješiti online, videopozivima. Aplikacije Skype i Zoom su među najpopularnijima za online sastanke. Aplikacija Skype na mobilne je uređaje preuzeta više od jedne milijarde puta, a njenu popularnost sustiže i druga, dosta slična aplikacija – Zoom. 

Umjesto da se mailom dogovarate s kolegama kako realizovati neki projekat i trošite sate na sastavljanje mailova i korekcije ideja, sastanak s cijelim timom možete održati upravo preko ove aplikacije. Dijeliti možete i dokumente, fotografije, videe, a poziv može biti sniman u formatima MP4 ili MPA. Na raspolaganju su vam i online ploče za pisanje i prezentovanje.

Koliko ste puta jurili sa sastanka na sastanak i zakasnili zbog traženja parkinga? Budući da je parking jedan od glavnih problema u većim gradovima, razmislite o upotrebi taksija. Uz aplikaciju Bolt s mobitela možete naručiti svog ličnog vozača koji će vas odvesti do odredišta. Tako ćete uštedjeti vrijeme koje biste inače potrošili na traženje parkinga, a i vrijeme provedeno u taksiju možete iskoristiti za pripremu za sastanak.

Još jedna korisna aplikacija u poslovanju je i DocuSign uz koju svaki dokument možete autorizovati svojim e-potpisom pa ni jedan dokument ne treba stajati u kancelariji i čekati na vaš dolazak.

Zaboravite na stajanje u redu

Osim u poslovnim procesima, aplikacije mogu pomoći i u bržem obavljanju nekih privatnih obaveza. Jedna od stvari koja nam često oduzima vrijeme jest upravo stajanje u redovima ispred banaka. Kako biste to izbjegli instalirajte aplikaciju svoje banke na mobilni uređaj. Većina banaka danas nudi opcije brzog plaćanja računa, pregleda stanja i prebacivanja novca preko aplikacije. Bankarske su aplikacije i u potpunosti sigurne te nude prijavu otiskom prsta ili skeniranjem lica.

Među popularnim aplikacijama je i KEKS Pay uz koji možete jednostavno i brzo primati te slati novac, i to bez naknade.

Aplikacije mijenjaju naša putovanja

Aplikacije su olakšale još jedan segment našeg života – putovanja. Aplikacija Hitlist pomoći će vam da uštedite vrijeme koje biste potrošili na provjeravanje raznih ponuda preko agencija. Aplikacija će vam izlistati najpovoljnije karte za željene destinacije. Sami možete i namjestiti koji vam aerodrom najviše odgovara, želite li putovati vikendom ili radnim danima te budžet koji vam odgovara. Hitlist će vam uštedjeti dosta vremena, ali i novca.

Jedna od aplikacija koje morate imati na svojim uređajima je booking.com. Aplikacija je to koja nudi mnoštvo prevoznih opcija, smještajnih objekata te još mnogo toga. Booking u ponudi ima više od 28 miliona smještajnih jedinica, od čega 6,2 milijuna čine samo kuće za odmor, apartmani i drugi jedinstveni smještaji. Gdje god odlučili putovati, uz ovu aplikaciju možete brzo i jednostavno rezervisati smještaj.

Tražite li isključivo hotelski smještaj, u tome vam može pomoći aplikacija Trivago, koja će vam izlistati svu ponudu hotelskog smještaja na traženoj lokaciji te će hotele filtrirati po broju zvjezdica, ocjenama, dostupnosti Wi-Fija, plaže ili bazena.

Izvor: Index.hr