Juče tokom dana izvršeno je nekoliko stotina nepravilnih glasanja u našoj anketi u kojoj biramo najbolji sportski kolektiv u istočnoj Hercegovini.

Iz potpuno nejasnih (i nadasve nefer i “nesportskih”) razloga pojedinci su koristili protokol za zaobilazeženje IP adrese te više puta glasali prikazujući lažne lokacije pristupa internetu, sa najvećom amplitudom koja se desila sinoć između 22 i 24 časa.

S obzirom da smo u ovaj projekat uložili mnogo, te da tek slijedi njegov kvalitetan razvoj, nećemo dozvoliti neodgovornim pojedincima da se igraju ugledom naših medija i da sebi pribavljaju “korist” eksponirajući se u medijima i prikazujući lažnu sliku javnog mnjenja.

Naš tim radi na identifikaciji broja pristiglih nevažećih glasova i oni će biti oduzeti iz trenutnog stanja glasanja, te će nova lista kandidata (klubova) sa pripadajućim važećim brojem glasova biti dostupna najkasnije u 10 časova danas na našem portalu.

Upozoravamo sve one koji na ovakav način prikazuju iskrivljenu sliku javnog mišljenja i koji iz ko zna kojih motiva žele da mimo pravila favorizuju jedan klub da ćemo u narednom pokušaju istih zloupotreba oduzeti sve pristigle glasove klubu koji prikuplja glasove na ovakav način, a potom ga i isključiti iz ankete.

Tokom prethodnih dana druga po redu anketa našeg portala i Padrino radija privukla je zaista veliku pažnju istočno-hercegovačke javnosti i značajno je prevazišla po broju glasova i pregleda prvu, a mi smo svakodnevno izlazili u susret manjim klubovima od kojih smo dobili molbe da ih uključimo u anketu.

Ideja za anketu sa ovom tematikom nije bila da se neko dokazuje nedozvoljenim sredstvima, već da smo željeli skrenuti pažnju na masovnost sporta u našoj regiji, ali i sve lošije uslove u kojima treniraju i takmiče se ovi klubovi.

 

HP, februar 2020.