Zavičajni klub Bilećana u Srbiji sproveo je još jednu humanitarnu akciju. Ovaj put, za našeg sugrađanina Marka Vučkovića sakupili su 1.365 evra.


Sa Markovom suprugom Slađanom sinoć je razgovarao član ovog Zavičajnog kluba Vuk Кovačević koji joj je i uručio novac.

Slađana Vučković uputila je zahvalnost svim ljudima velikog srca koji su učestvovali u ovoj i drugim akcijama za prikupljanje potrebih sredstava za Markovu operaciju.

U razgovoru sa nama i Vukom Кovačevićem istakla je da sa nestrpljenjem čekaju poziv za novi odlazak u Bjelorusiju i potrebnu transplataciju. Svjesni su, kaže da ih i nakon te operacije čeka velika borba, ali da vjeruju da će njihova najveća želja biti ispunjena.

„Marko uvijek kaže da je godina koju smo ispratili mnogima bila ružna i da žele da je zaborave, ali da njemu nije, jer mu je ispunila najveću želju, a to je mogućnost transplatacije i odlazak na prvi pregled. Mi želimo da se svim dobrim ljudima u ovoj Novoj godini ispune sve želje“, kaže Slađana Vučković.

Zavičajni klub Bilećana u Srbiji još jednom je pokazao da je uz svoju Bileću kada je to najpotrebnije.

„Ovaj klub, sa sjedištem u Beogradu, prije svega ima za cilj da okupi i poveže sve naše zemljake koji se nalaze u matici Srbiji, da ih uputi jedne na druge, ali i da ukaže na značaj komunikacije i saradnje sa zavičajem. Ovo udruženje sa ponosom ističe da je nepolitička i neprofitabilna organizacija, a jedan od osnovnih postulata jeste uprvo humanitrni angažman.
Bilećani u Beogradu inicirali su više akcija humanitarnog karaktera, ili su uzeli učešća u istim: od prikupljanja novčanih sredstava za obnovu saborne crkve Svetog Save, učešća u izgradnji značajnih objekata i spomenika, preko podjele paketa humanitarne pomoći za socijalno ugrožene, pa do pomoći prilikom liječenja.

„Кlub se trudi da prati aktuelno stanje u našem gradu i da ima sluha za ovakve i slične akcije i da pomogne u skladu sa svojim mogućnostima. Nekada može djelovati promoterski, komercijalno, ali zaista je važno da promovišemo pozitivna djela i da podstaknemo ljude oko nas. Možemo slobodno reći da smo ponosni na svoj grad, na svoju Hercegovinu, jer pokazuje da voli svoje, da čuva svoje, a svaki pojedinac da nosi u sebi ono iskonsko ljudsko, a to je saosjećanje. Naročito nam je drago što u Markovoj porodici vidimo snagu i optimizam u ovoj borbi. Vjerujemo da ćemo zajedno slaviti Markovo ozdravljenje“, kaže Кovačević.

 

Izvor: Radio Bileća