Zavičajni klub Bilećana u Srbiji, uprkos svim problemima izazvanim pandemijojm korona virusa, uz pomoć dobrotvora, donio je odluku da nagradi troje najboljih bilećkih studenata u Beogradu.

Na osnovu pristigle dokumentacije, jednoglasno je odlučeno da nagrade dobiju: Dušanka Bjeletić, sa prosjekom ocjena 9,93, student druge godine Veterinarskog fakulteta u Beogradu, Petar Vojnović student master studija na Rudarsko-geološkom fakultetu sa prosjekom ocjena 9,12 i Dragan Ivković student master studija na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu sa prosječnom ocjenom 9,11.

Petru Vojnoviću ovo je treća godina kako dobija pomenutu nagradu, koja mu, kako kaže mnogo znači.
„Biti među najboljim studentima velika je čast i motivacija za dalji rad. Želim da istaknem zahvalnost organizatorima koji su uprkos aktuelnoj situaciji nastavili da nagrađuju najbolje studente“, kaže student master studija Petar Vojnović.
I Dušanka Bjeletić ističe da je zahvalna Zavičajnom klubu Bilećana u Beogradu, koji im je dodjelio ove nagrade.
„To za nas nije samo novčana nagrada već priznanje i pohvala za učenje i rad na dosadašnjem putu školovanja. Nadam se da će Кlub nastaviti ovu tradiciju nagrađivanja najboljih i da će svake naredne godine biti još više uspješnih studenata iz naše Bileće“, kaže Dušanka Bjeletić.

Student master studija Dragan Ivković poručuje da je za uspjeh potrebna velika motivacija, te da i ovu nagradu smatra dodatnom inspiracijom.
„Ja bih poručio svim studentima i uopšte učenicima, da ne dozvole da ih bilo ko demotiviše i učini da pomisle da oni nešto ne mogu da urade. Кada sam ja završavao srednju školu jedan profesor odbio je da me priprema za prijemni ispit jer je smatrao da ja ne mogu upisati i završiti Mašinski fakultet. Uvijek ga se sjetim kada dobijem neko ovakvo priznanje“, kaže Dragan Ivković.

Zavičajni klub Bilećana u Srbiji na inicijativu Rada Vujovića pokrenuo je ovu akciju prije četiri godine. Nagrade najboljim studentima dodjeljivane su u okviru Bilećkog sijela. Ove godine zbog poznate epidemiološke situacije Bilećko sijelo nije održano pa će novčane nagrade u iznosu od 20.000 dinara, najboljima biti uručene na Savindan u 12 časova u prostorijama Zavičajnog kluba Bileća u Ulici Despota Stefana 15 u Beogradu.
„Čestitamo Dušanki, Petru i Draganu i nadamo se da će njihovim stopama krenuti i drugi mladi Bilećani”, stoji u objavi Zavičajnog kluba.

 

 

Izvor: Radio Bileća