Kvalitet proizvoda namijenjena određenom tržištu bitno varira, i to nije tajna. Svi su jako dobro upućeni u taj problem koji se povlači već godinama po medijima, no niko ništa ne poduzima da bi se on riješio.

Izvor: B92/6yka.com

O problemu kvalitete proizvoda određene marke ovisno o tržištu za koji je namijenjen progovorila je i predsjednica Centra za zaštitu potrošača Srbije Vera Vida komentarisala je lošiju kvalitetu proizvoda u Srbiji te izjavila kako je ona neusporediva s onima koji su namijenjeni kupcima u inostranstvu. U prilog tome, kaže, idu i brojna istraživanja.

Kao primjer spomenula je popularnu Nutellu te navela kako je prije par godina utvrđeno da ovaj obožavani namaz namijenjen tržištu jugoistočne Europe u sebi ima mnogo manje lješnjaka nego onaj namijenjen zapadnoj Europi. Navodno je istraživanjem utvrđeno da konzumenti jugoistočne Europe više vole Nutellu s manje lješnjaka, rekla je.

Spomenula je i kako se u Srbiji velik broj potrošača žali na kvalitetu obuće, mobitela i bijele tehnike jer se već nakon nekoliko mjeseci navedeni proizvodi kvare i šalju na popravak. Na primjer, mobiteli se blokiraju, tenisice se raspadnu, televizori ”ne daju znakove života” i slične stvari.