Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke je obavijestio o šest pozitivnih osoba na prisustvo korona virusa s područja Širokog Brijega koji su povezani s novim klasterom.

S područja Županije juče je testirano 39 osoba, a danas su nastavljena testiranja. Do sada je u ŽZH 58 osoba bilo pozitivno na prisustvo korona virusa od čega 43 osobe iz Širokog Brijega, 11 iz Gruda, 4 s područja Posušja i u Ljubuškom do sada nije zabilježen nijedan pozitivan nalaz.

U samoizolaciji se nalazi 796 osoba, najviše ih je u Širokom Brijegu, ukupno 302 osobe, u Posušju 204, Ljubuškom 191 i na prostoru Gruda imamo 99 osoba. Posljednjih dana je primjetan pad broja osoba u samoizolaciji zbog smanjenog broja ulazaka preko graničnih prijelaza.

Na snazi je zabrana kretanja izvan svog mjesta prebivališta osobama s prostora Županije Zapadnohercegovačke osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku pomoć, osobe koje vrše snabdijevanje navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih porodičnih razloga pružaju to trebaju.

 

Izvor: BHRT