U okviru posjete Hercegovini, zamjenica šefa misije Kraljevine Norveške Ana Havnor posjetila je danas Gradsku upravu Trebinje i sastala se sa gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem sa kojim je razgovarala o ekonomskim, socijalnim i političkim prilikama u gradu i regionu.

Havnor je danas rekla da Norveška finansira brojne projekte u BiH te da se neki od njih već implementiraju u Trebinju. Ona je naglasila da su Norveška i BiH izgradile dobre odnose još nakon II Svjetskog rata i da su ti odnosi i dalje stabilni s obzirom da BiH dijaspora danas čini integrisani dio norveškog društva.

Zamjenica šefa misije Kraljevine Norveške je sugerisala i prporučila gradonačelniku Trebinja da u budućnosti grad prati i aplicira za projekte Norveške ambasade koja uglavnom i podržava projekte vezane za razvoj lokalnih zajednica.

Gradonačelnik Trebinja izrazio je pozitivan stav prema preporukama Havnorove i rekao da će Trebinje u budućnosti konkurisati za projekte kod ambasade Norveške shodno njihovim uslovima konkursa i mogućnostima grada da implementira konkretne projekte.

Gradonačelnik Trebinja je na kraju sastanka izrazio zahvalnost Havnorovoj na radnoj posjeti, razgovoru i preporukama koje je dala za Grad Trebinje.

Izvor: Grad Trebinje