Требиње, Мостар и Почитељ ће 22. и 23. 4. 2017. године биће градови-домаћини студентима са пет академија ликовних умјетности из Босне и Херцеговине, који ће организовати умјетничке перформансе и изложбе “Отисци уз поруку о миру” на јавним мјестима наведених градова, а са циљем промоције значаја активне сарадње међу младим умјетницима.

“Отисци уз поруку о миру” објединиће студенте ликовних академија из Сарајева, Бање Луке, Требиња, Широког Бријега и Мостара, а који су током протекле четири године већ сарађивали у оквиру графичких радионица “Отисци мултиоригиналне БиХ” и широј јавности представили 10 изложби са 40 умјетничких радова.

Перформанси ће се одржати у Културном центру Требиње, 22. 4. с почетком у 15 сати и мостарском Мепас Маллу, 23. 4. с почетком такође у 15 сати. Изложба радова насталих током перформанса ће бити организована у Међународној умјетничкој колонији Почитељ, 23. 4. с почетком у 20 сати.

Студенти ће непосредним радом на терену показати своје вјештине, те ће јавности омогућити да на практичан и директан начин стекне увид у вриједности и таленат који ови млади умјетници посједују.

Перформанс “Отисци уз поруку о миру” организован је кроз мировни пројекат ПРО-Будућност, у чијем су се оквиру студенти и упознали и почели радити заједно, а наведена радионица ће бити водиља и примјер свим другим студентима и појединцима у нашој земљи, да су позитивне иницијативе у БиХ могуће и у тешким временима за културу и све друге сегменте друштва. Удружење Арка ће пружити логистичку и техничку помоћ овој студентској иницијативи.

Више информација: https://www.facebook.com/events/210051086151894/

Извор: mreza-mira.net