Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Кosovu i Metohiji Milorad Arlov sutra će u Trebinju uručiti zahvalnice i knjige u znak zahvalnosti za humanost Hercegovaca iskazanu u akciji ovog odbora za pomoć djeci na Кosovu i Metohiji.

Zahvalnice i knjige “Humano srce Srpske” dobiće Gradska uprava Trebinje, “Elektroprivreda Republike Srpske” i šest osnovnih i srednjih škola iz Nevesinja, Bileće, Ljubinja i Trebinja.

Arlov će ih uručiti gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću, direktoru “Elektroprivrede” Luki Petroviću i direktorima škola.

Na ovaj način Odbor želi da zahvali svim osnovnim i srednjim škola, lokalnim zajednicama i preduzećima koja pomažu izgradnju Dnevnog centra “Podrži me – 9.januar” u Кosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju i školama i koje su podržale akciju pomoći vršnjacima u na Кosovu i Metohiji.

– Tako ćemo nastojati da svima u Republici Srpskoj na ovako skroman način zahvalimo za podršku djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju i drugoj srpskoj djeci na Кosovu i Metohiji – rekao je Arlov.

On je dodao da su se osnovne i srednje škole iz Hercegovine među prvima uključile u veliku humanitarnu akciju izgradnje Dnevnog centra i dodjelu paketića za vršnjake na Кosovu i Metohiji.

– Vjerujemo da će još mnoge škole u Srpskoj do 31. decembra podržati našu veliku humanu akciju – dodao je Arlov.

Zahvalnice i knjige biće uručene u Skupštini grada Trebinja u 12.00 časova.

 

 

 

Izvor: Srna