Za danas u 18 časova u Banjaluci su zakazana dva masovnija skupa. Jedan su u Parku “Mladen Stojanović” zakazali opozicioni poslanici u Skupštini Republike Srpske, a drugi udruženje veterana na parkingu kod istog parka.

Opozicionari su skup najavili protiv “Programa reformi” i zbog incidenta na posljednjoj posebnoj sjednici parlamenta Srpske.

Skup u organizaciji udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata pod nazivom “Za Republiku Srpsku”, kome će prisustvovati i član predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, biće održan s ciljem, kako su naveli, podrške legitimno izabranim predstavnicima vlasti Republike Srpske.

Iz PU Banjaluka navode da su jedan zahtjev uputili poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, Јelena Trivić i Nebojša Vukanović, a drugi Udruženje “Čast otadžbine” Beograd.

Policijska uprava nije zabranila održavanje ni jednog od prijavljenih javnih skupova. U saopštenju se navodi da će policijski službenici izvršiti obezbjeđenje oba javna skupa u skladu sa svojim ovlaštenjima.

– Pozivaju se građani da svoje stavove izražavaju mirno i dostojanstveno, u skladu sa propisima Republike Srpske, te da se uzdrže od narušavanja javnog reda i mira i drugih oblika nedoličnog ponašanja – navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.

 

HP, decembar 2019.