I ove godine održat će se najvažnija dodjela nagrada u regiji – SoMo Borac 2020. Kao i do sada, nagrada će se dodijeliti za vrijeme Weekend Media Festivala koji se ove godine održava od 24. do 27. septembra u Rovinju.

O važnosti nagrade najbolje govori statistika. Kroz godine, za nagradu SoMo Borac prikupljeno je 873 prijava, dodijeljene su 142 statue i proglašena su ukupno 63 pobjednika. U žiriju je bilo 139 relevantnih stručnjaka, a dodjele je pratilo više od 3.000 ljudi.

“Niko nije očekivao ono što je ova godina donijela. Po mnogo čemu je bila specifična i sigurni smo kako će i prijave to odražavati. Vidjeli smo puno kvalitetne i pravovremene komunikacije, odličnih reakcija na sve u čemu smo se našli, sjajnih i izvanrednih kampanja. No, nije nedostajalo ni onih ‘običnih’ koje su se nametnule pred puno jačim temama. Veselimo se svim prijavama jer će SoMo Borac 2020. bit kao nijedan do sada, u to nema nimalo sumnje,” rekla je Ružica Vrdoljak Ličina iz organizacije SoMo Borca.

Kao i uvijek, pristigle prijave ocjenjivati će regionalni žiri sastavljen od stručnjaka iz najvažnijih agencija, a svoje radove možete prijaviti do 7. septembra u devet kategorija.

 

Za sve informacije pratite SoMo Borac na Facebooku , LinkedInu i Instagramu.

 

 

 

 

HP, jul 2020