Nakon 12 uspješnih godina, 13. izdanje Weekend Media Festivala, neće se održati zbog globalne pandemije virusa Covid 19.

Kako su naveli žalja je da budu odgovorni prema Weekend zajednici. Iako se činilo da će se situacija s koronavirusom do jeseni stabilizovati, sada kada to više nije izvjesno odlučili su da ne održe ovogodišnji Weekend Media Festival.

“Weekend nije samo festival, već i zajednica koja je nastala tokom 12 godina druženja u Rovinju. Odgovornost prema toj zajednici jednostavno nam ne dopušta da organiziramo festival ako ne možemo biti sigurni da zdravstvena situacija to dozvoljava. Weekend je iskustvo, a ako ne možemo omogućiti to iskustvo, onda to nije Weekend&quot”, izjavio je direktor festivala Tomo Ricov.

S obzirom na to da Weekend nije samo konferencija ili samo festival, već Rovinj, more, zabava, sunce, predavanja i druženje te da je njegova uloga posebna u specifičnom kontekstu regije, Weekend se neće održati online niti u bilo kojem drugom obliku. Weekend ide samo ako se svi ti elementi mogu ispuniti te ako svi Weekendaši u tome mogu istinski uživati.

Svima koji su već kupili kotizacije bit će vraćen cjelokupni iznos uplate. Organizatori ističu da je sljedeće okupljanje u Rovinju rezervisano za sljedeću godinu kada će se svi posjetioci moći zajedno prisjetiti uspješnih 12 godina najvećeg regionalnog festivala komunikacijske industrije, a ovu godinu ćemo jednostavno preskočiti i što prije zaboraviti.

 

 

 

HP, avgust 2020.