Veliko srce ima srpski odbojkaš Goran Vujević. Preživeo je porodičnu tragediju, pre samo šest dana preminuo mu je petogodišnji sin Stefan, a populari Kvisko se ekspresno vratio na parket.

Izvor: 24sata.rs

Odigrao je čitav meč u “Palaevanđelisti” za svoj Sir Sejfti Peruđu protiv Modene. Pre početka meča publika, saigrači i rival odali su počast tragično preminulom Stefanu.

Vujević je bio vidno utučen, ali se junački držao, baš kao i dok je osvajao brojne trofeje za našu selekciju. Prišao je do supruge Frančeske, uzeo u naručje ćerkicu, a publika u Peruđi ga je na nogama pozdravila dugim aplauzom.

Sir Sejfti je u prvom meču drugog kola Serije A slavio protiv Modene sa 3:2 (22:25, 25:21, 25:16, 20:25, 11:15). Vujević je odigrao čitav meč, zabeležio je sedam poena i naravno sjajno držao prijem svog tima.

U timu Slobodana Kovača sjajni su bili i ostali Srbi, Aleksandar Atanasijević najefikasniji sa 22 poena (38-18, 4 bl), Nemanja Petrić je stao na 15 (29-12, 3 bl), Mihajlo Mitić je imao četiri (6-3, 1 bl), a i ovoga puta je sa klupe ulazio Konstantin Čupković, koji je takođe osvojio četiri poena (6-4).

Gosti su u Peruđi bili bez povređenog srpskog reprezentativca Uroša Kovačevića. Ovo je drugi trijumf Sir Sejftija u Seriji A, ponovo posle pet setova.

Inače, Vujeviću je ovo 17. sezona u Italiji, a čak 16. u Seriji A! Za to vreme nastupao je za Brešu, Feraru, Montikjari, Taranto, Latina, Trentino, Peruđu, Latinu i Sir Sejfti.

Na Čizmi je Vujević odigrao ukupno 436 mečeva, nanizao je 5.068 poena, od toga 396 asova i 358 blokova. Pre odlaska na Apeninsko poluostrvo igrao je za Partizan, a jednu sezonu nastupao je za grčki Olimpijakos, prenosi magazin Alo!