Izvor: Srna

Na manifestaciji za izbor ličnosti godine uz biografiju je navedeno da je Vučić izborom aktuelne Vlade Srbije postao prvi zamjenik premijera i ministar odbrane, te obavlja i funkciju koordinatora rada službi bezbjednosti i u tom kapacitetu pokreće odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Na tradicionalnoj, 11. Manifestaciji izbora ličnosti godine, za najboljeg ministra u Republici Srpskoj, prema ocjeni čitalaca “Nezavisnih novina”, izabran je ministar unutrašnjih poslova Radislav Jovičić.

Za najboljeg ministra u Federaciji BiH /FBiH/ proglašen je federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić.

Čitaoci “Nezavisnih novina” su putem sms-poruka i elektronskim glasanjem na portalu odlučili da ove godine nagradu za najboljeg ministra u Savjetu ministara BiH ponese ministar bezbjednosti Fahrudin Radončić.

Ovogodišnje priznanje za podvig godine pod nazivom “Jelena Trikić – majka hrabrost” dodijeljeno je sedmogodišnjem Gojku Đuriću iz Ljeljenče kod Bijeljine, koji živi sa bolesnim ocem Petrom.

Generalni direktor kompanije “M:tel” Goran Vlaović dobitnik je nagrade za privrednika godine zbog postignutih izuzetnih poslovnih rezultata.

Prestižnu novinarsku nagradu “Nikola Guzijan”, koju “Nezavisne novine” dodjeljuju novinarima iz BiH za doprinos razvoju istraživačkog novinarstva i profesionalnih standarda, ponio je direktor vijesti i programa na “Al Džaziri Balkans” Goran Milić.

Manifestacija “Izbor ličnost godine”, koju organizuje banjalučki dnevni list “Nezavisne novine”, stekla je prepoznatljiv imidž poslije 11 godina, a doprinos visokoj reputaciji dale su poznate i priznate ličnosti, izjavila je glavni i odgovorni urednik “Nezavisnih novina”, Borjana Radmanović Petrović.

“U nastojanju da što aktivnije promovišu vrijednosti pojedinaca, grupa, zajednica i ustanova, koje u društvenom životu praktikuju i unapređuju profesionalne standarde, znanje, stručnost i ostale vrijednosti, žNezavisne novinež nagrađuju sve one koji ih zastupaju, brane i promovišu”, rekla je Radmanovićeva.

Tradicionalnoj 11. dodjeli nagrade za ličnost godine prisustvovali su i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić, premijer Željka Cvijanović, premijer Srbije Ivica Dačić i ministri u Vladi Srbiji, te nosioci vlasti u BiH i Federaciji BiH, predstavnici parlamentarnih političkih partija iz BiH, međunarodne zajednice i diplomatskog kora, te ličnosti iz privrednog i javnog života Republike Srpske, BiH, Srbije i Hrvatske.

Dobitnici

Dosadašnji dobitnici priznanja za ličnost godine bili su i teniser Novak Đoković, predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, premijer Crne Gore Milo Đukanović, bivši američki ambasador Kliford Bond, Rafi Gregorijan, nekadašnji supervizor OHR-a za Brčko, Milorad Dodik, dok je bio premijer RS-a, bivši visoki predstavnik Miroslav Lajčak, zatim lider SDA Sulejman Tihić i Tanja Fajon, predstavnica Evropskog parlamenta za liberalizaciju viznog režima zemljama zapadnog Balkana.