Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u utorak će biti dodjeljeno priznanje počasni građanin Trebinja. Najviše priznanje Vučiću se dodjeljuju povodom stotinu godina od oslobođenja Trebinja iz Prvog svjetskog rata.

Na Dan oslobođenja Trebinja,  13. novembra, biće održana svečana sjednica Skupštine grada, na kojoj će biti uručena priznanja i povelje ovogodišnjim dobitnicima.

Kako Srpskainfo saznaje još nema informacija ko će preuzeti najviše priznanje grada Trebinja u ime Aleksandra Vučića i da li će predsjednik Srbije ponovo doputovati u Trebinje.

– Još čekamo odgovor iz kabineta predsjednika Srbije. Nadamo se da ćemo nešto više znati sutra – potvrdio je izvor blizak skupštini grada.

Odbornici Skupštine grada su na posljednjem zasjedanju donijeli odluku da se Aleksandru Vučiću dodjeli najviše priznanje počasni građanin zbog posebnog doprinosa u oblasti unapređenja privrednog i društvenog razvoja Trebinja i Hercegovine.

Priznanje Vučiću je dodijeljeno na inicijativu gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića , a prema njegovim riječima to je najviše što Trebinje može dati Vučiću, da bi mu se na taj način još jednom zahvalilo za sve ono što je učinio i što čini za ovaj grad i Hercegovinu.

Novcem Vlade Srbije izgrađen je  vrtić “Srbija” u koji je uloženo oko milion KM,  za gradnju duhovnog centra u Mrkonjićima, rodnom selu Svetog Vasilija Ostroškog Vlada Srbije je obezbjedila 800 hiljada  KM, a Srbija finansira i dio rekonstrukcije trebinjskog Starog grada.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Trebinju je boravio u aprilu, kada je i obišao radove na vrtiću „Srbija“.

Priznanje počasni građanin Trebinja dodjeljeno je i bivšem predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću prije pet godina, a Nikolić ga je u junu 2013. lično preuzeo.

 

Izvor: srpskainfo.com