Vreli talas koji je ove sedmice zahvatio čitav region nije zaobišao ni Nevesinje. U „hercegovačkoj vazdušnoj banji“ juče   u 14 časova izmjereno je 32 stepena što je šesti uzastopni dan sa temperaturom iznad tridesetog podeoka. U odnosu na mostarskih 41 i trebinjskih 38 stepeni to je još i ugodna temperatura.

 

Rijetki su vremenski periodi kada se Nevesinjci muče sa vrućinama, pa se i na posljednji vreli talas još uvijek mnogo ne žale.

U posljednjih dvadeset godina najviša temperatura u Nevesinju izmjerena je 7. avgusta 2013. godine kada se živa u termometru popela do 37 podeoka. Inače, prosječna julska temperatura u varošici podno Veleža je 18,3 stepena. Gotovo je izvjesno da će  ovogodišnja julska temperatura biti bar tri-četiri stepena viša od prosječne. I prošle godine juli u Nevesinju je bio netipičan pošto je palo 150 litara kiše po metru kvadratnom.

Meteorolozi su i za sutra najavili veoma toplo vrijeme sa temperaturama i preko 40 stepeni. U ponedjeljak i utorak biće tek koji stepen niže temperature. Hrvatski meteoriolozi moguće osvježenje najavljuju tek poslije 26. jula.

Izvor: Radio Nevesinje