U svijetu mode važi pravilo: moda je prolazna, ali je stil vječan.

 

 

I zaista, gotovo svake sezone dizajneri nam predstavljaju nove trendove; mi u nedogled sakupljamo novac da bismo nešto od toga kupile, a onda, već sljedećeg mjeseca naša omiljena haljina koju smo tako papreno platile, više nije u modi. I tako stalno, iznova i iznova.

Međutim, hvala Bogu, postoje stvari koje nikada ne izlaze iz mode! I što je još bolje, spajajući ih međusobno, stvaramo modne kombinacije koje su vječne.

Zato, ako imate ove komade u ormaru, znajte da ste “obezbeđene” za cijeli život!

Kombinacija crne i zelene boje

Crna i zelena boja savršeno idu jedna uz drugu. Bilo da ih kombinujete u dnevnim ili večernjim varijantama, ova kombinacija vam daje dozu otmjenosti i elegancije. Imate svu slobodu da svoju kreativnost maksimalno iskažete: da li ćete cjelokupnu crnu kombinaciju obogatiti zelenim kaputom ili će akcenat biti na dugoj zelenoj suknji – izbor je na vama! Takođe, uz elegantnu crnu haljinu dovoljno je da dodate zeleni nakit ili da se našminkate u toj boji i bićete primjećene.

 

Kombinacija krzna i teksasa

Teksas sam po sebi nije tako upadljiv i obično se smatra “dnevnom” varijantom. Ako idemo na kafu ili fakultet, farmerke su uvijek provjerena kombinacija i logičan izbor. Ipak, zašto bismo ovako dobar i koristan odjevni komad ograničile samo na dan? Uz efektne štikle, nakit i frizuru, čak i cjelokupnu teksas kombinaciju možemo podići na viši nivo. Uz to, dodajte bundu, šal ili jaknicu od krzna i eto vječne modne kombinacije (ili inspiracije)!

 

 

Leopard print i crveni karmin

Iako je mišljenje o animal printu podijeljeno, mora se priznati da ima nečeg u kombinaciji leopard printa i crvenog karmina. Naravno, ova kombinacija nije za svakoga, ali djevojke koje se ipak odluče za nju djelovaće izazovno, seksi i opasno. Ako vam je haljina ovakvog printa previše, uvijek se možete odlučiti za kaputić ili makar manji detalj, poput cipela, torbe ili ešarpe.

 

Sandale i čarape

Ok, i oko ove kombinacije se vodi polemika: dok je neki oštro osuđuju, drugi se kunu u nju! Svakako, ako želite da budete efektne i primjećene, svoje dnevne varijante obogatite omiljenim sandalama u kombinaciji sa jednobojnim čarapama. Slatko izgleda uz suknje, zar ne?

 

Kombinacija kože i prugica

Klasične kombinacije tipa džins i majica ponekad zamijenite malo efektnijim. Na primjer, zašto ne biste konačno obukle onu majicu na pruge koje ste kupile još prošle godine uz nove kožne pantalone? Ili, ako baš obožavate farmerke i ne želite da se odvojite od njih, umjesto kožnih pantalona obucite kožnu jaknu. Ova kombinacija je vječna jer koža i pruge, prosto, nikada ne izlaze iz mode i zauvjek će u sebi nositi dah glamura.

 

Izvor: Nezavisne novine