Primjetan imunološki odgovor nakon vakcinisanja protiv koronavirusa prilično je uobičajena pojava. Tako je najčešća nuspojava bol na mjestu injekcije dok ostale nuspojave uključuju umor, glavobolju, bolove u mišićima, hladnoću, bolove u zglobovima i ponekad visoku tjelesnu temperaturu.
Direktor Opšte bolnice Dubrovnik Marijo Bekić za Dubrovački dnevnik je potvrdio kako su nuspojave zabilježene kod četiri radnika ove zdravstvene ustanove koja su primila vakcinu. Oni su naime, među prvima vakcinisani Pfaizerovim vakcinom koja su stigla u Hrvatsku.

– Sve nuspojave su pojedinačno prijavljene HALMED-u koji vodi evidenciju o tome. Radnici su opisali kako imaju povišenu temperaturu, bolove u zglobovima, slabost i kostobolju. Najvišu temperaturu je imala jedna radnica, 39.5 stepeni, koja je prošla u roku 24 sata. Svi oni su uzimali analgetike i antipiretike – kazao je direktor Bekić dodavši kako su nuspojave prijavljene za vrijeme dovakcinisanja.

Tokom prve isporuke vakcinisano je oko 200 radnika dubrovačke bolnice dok je primanje druge doze u toku. Upravo u toj fazi, dokazala su ispitivanja, reakcije su najčešće.