Univerzitetski profesor iz Lankašira u Britaniji tvrdi da je uslikao vile u letu. Džon Hiat (53) kaže da je napravio niz slika u proteklih nekoliko godina, na kojima se jasno vide mitska bića kako lete.

 

FOTO: Vile postoje?! Profesor tvrdi da je uspio da fotografiše mitska bića

                                                  FOTO: Džon Hijat

Hiat, koji je inače direktor Instituta za istraživanje i inovacije umetnosti i dizajna u Mančasteru  insistira da su fotografije autentične, i da nisu bile izmenjene ni na koji način.

– Bio sam šokiran kada sam razvio slike. Otišao sam, i onda slikao razne druge insekte, ali jednostavno to što sam uslikao ne liči ni na jednu drugu životinju – rekao je Hiat.

On dodaje da ostavlja ljudima da sami protumače šta bi ta bića koje je uslikao mogla da budu, i dodaje da je ovo jedna od onih situacija kada “moraš da vidiš da bi vjerovao”.

– Mnogi ljudi koji su ih vidjeli kažu da su im donijeli malo magije u život, a toga svakako nema dovoljno – dodao je Hiat.

Na društvenim mrežama, ove slike su izazvela brojne reakcije. Hiat takođe planira da napravi izložbu, na kojoj će biti prikazana slike ovim mitskih bića.

Hiat je objasnio da ne vjeruje da su vile slične ljudima, i da nije primetio da imaju neke specijalne moći.

– Ovo su prelepe slike, a ljepota vas tjera da vjerujete – rekao je profesor.

Izvor:Blic