Stara poslovica kaže „Život je prekratak da bismo pili loše vino“. Gorko slatki napitak koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a užitak ispijanja svakog gutljaja je neprocijenjiv. Mnogi će vam reći da im je flaša vina u bitnim životnim trenucima najbolji prijatelj, jer na njega se oslanjamo i kada slavimo i kada patimo.

Period praznika koji je pred nama je upravo prava prilika da se prepustimo užitku, a SL Industry restoran Menzza i konoba Etno selo ovog vikenda su pripemili nešto posebno za sve poznavaoce dobrog vina.

Za vikend 25. i 26. decembra svako jelo sa menija Restorana Menzza i konobe Etno selo, uz sebe ima i prigodnu pratnju. Kvalitetna vina Vinarije Drašković upotpuniće svaki vaš zalogaj, a jelo učiniti još ukusnijim.

Industrijskom konceptu restorana Menzza i čarobnom novogodišnjem duhu koji trenutno odsjeda u hotelu, uz novi meni koji oduše italijanskim i hercegovačkim ukusima ovog vikenda se pridružuju i Muskat Otonel, Horizont i Mahago. Ljubitelji vina sigurno znaju o čemu govorimo i šta ih očekuje. Pored svima već poznatih  gastro užitaka koji zadovoljavaju čak i najzahtjevnije gurmane, u okviru specijalne promocije svi posjetioci restorana moći da se opuste uz čašu dobrog vina koje u kombinaciji sa prijatnom atmosferom i muzikom okrepljuje i dušu i tijelo, ali i uzburka krv u žilama.

Ukoliko ste ipak ljubitelj tradicionalnog koncepta i osvaja vas srdačna domaćinska atmosfera, onda je konoba Etno sela pravo mjesto za vas. Miris domaće hrane i pogače koji vas pogodi istog trenutka kada kročite na drveni pod već svima poznate konobe vezaće vas za  ovo mjesto, gdje se jede najbolja hrana i pije samo kvalitetno vino.

Izaći ćete siti, opušteni i opijeni ljubavlju koja vas ispunjava pri svakom gutljaju, jer tajni sastojak koji se krije u vinima Vinarije Drašković i jeste upravo to, ljubav. Svaka boca vina „Vinarije Drašković“ sa ljubavlju spaja: planinu i ravnicu, strast i spokoj, košavu i sunce, tradiciju i budućnost, slobodu i nemir.

Vinarija nastala na temeljima tradicije i među čokotima Vršačkog vinogorja ispisuje nove stranice istorije ovog područja. U bocama njihovog vina prepliću se note istorije  i savremene tehnologije, a na taj način se uzgajanje vinove loze koju narod iz Vršca vekovima njeguje, čuva od zaborava.

Prostranstvom Vršačkog vinogorja koje predstavlja nepregledan horizont Banatske ravnice dominiraju vinogradi koje trenutno čini 15 sorti grožđa. Najviše su zastupljene bijele vinske sorte: Italijanski rizling, Muskat Otonel, Rajnski rizling, Beli Burgundac, Šardone, Smederevka, Župljanka, Šasla, Rkaciteli i autohtona kreaca. Od crnih sorti uzgajaju se Frankovka i Muskat Hamburg, a 2018. godine podignuti su i novi zasadi Merloa, Kaberne Frana i Širaza (Syrah).

Vršačkom vinogorju posebnu čar daje jedinstvena ruža vjetrova koja oblikuje klimu, i zbog  njenog uticaja grožđe i vina ovog područja dobijaju nemjerljivi pečat.

Dio Vršačkog vinogorja se već duže vrijeme odomaćio i na našem području, a vršačka ruža vjetrova je u Hercegovini dobila ozbiljnu konkurenciju. Sjeverac koji često uzdrma naš grad podstiče nas  da sklonište potražimo u toplom ambijentu Restorana Menzza ili konobe Etno selo i da ugrijemo svoje tijelo raznim specijalitetima. A za toplotu duše? Čaša dobrog vina je oduvijek palila najjači žar.

 

/PR objava/

Svetlana Grbić

HP, decembar 2020.