Foto i tekst: www.montenegrohotelsonline.com, Dajana R.

Ovoga puta u našoj redovnoj rubrici Vikend razglednica predstavljamo vam posebno mjesto na turističkoj mapi Nikšića: turističko-rekreativni centar Vučje, jedan od tri ski-centra u Crnoj Gori.

Vučje je udaljeno od Nikšića svega 20 kilometara u pravcu Žabljaka i nalazi se na planinama visoravni Krnovo na nadmorskoj visini od 1300 m. Ljeti je Vučje omiljeno izletište, polazište za razna takmičenja i centar manifestacije „Dani kalopera“, a zimi idealno mjesto za uživanje svih članova porodice.

Turističko-rekreativni kompleks Vučje objedinjuje sledeće sadržaje:  planinarski dom, motel sa 60 ležajeva, restoran i kafanu. Hotel se nalazi u oazi mira, tišine i čistog vazduha, okružen bukovom šumom i netaknutom prirodom. Smještaj je oličenje topline, srdačnosti i gostoprimstva, a u restoranu hotela možete probati sve specijalitete nacionalne kuhinje.

U zimskom periodu centar je spreman da dočeka sve ljubitelje zimskih sportova. Ski-centar raspolaže sa jednom rekreativnom, dvije takmičarske, kao i Ciciban stazom namjenjenom najmlađim posjetiocima. Redovni posjetioci hotela tvrde da je ovo mjesto gdje možete naučiti skijati za samo 5 dana zahvaljujući profesionalnim instruktorima, te tako u potpunosti uživati u zimskim čarolijama. Novitet u ponudi od ove godine je i snoubord park.

Uz sve navedeno, još jedna prednost ovoga centra je besplatan parking za sve posjetioce, tako da bi ovo mogla biti idealna vikend destinacija ukoliko ste ljubitelj zimskog turizma i “bijelih” sportova.