Još jedna Vikend razglednica, još jedna inspirativna priča koja će vas odvesti u ljepote španskih bisera Baleara i ostrva Majorka, koje je odavno postalo personifikacija dobrog odmora uz plažu, bilo da ste porodičan čovjek ili razuzdani samac željan lude zabave u brojnim klubovima koje u toku ljeta pohode najveća imena elektronske muzičke scene.

Majorka je najveće ostrvo u Španiji i dio je arhipelaga Balearskih ostrva. Zbog svog idealnog položaja u zapadnom Mediteranu, strateški važnog, vjekovima je ovo ostrvo bilo na meti raznih osvajača, čiji se uticaji i danas mogu viditi. Danas je Majorka „kraljica evropskog turizma“, stjecište ljubitelja sunca, mora i dobrog provoda. Skrivene lagune, duge pješčane plaže, borove šume, palme i savršena klima čine je idealnim mjestom za odmor.

Palma_de_Mallorca-cathedral

Palma

Glavni grad Palma, nalazi se na jugu ostrva i pravo je mondensko mejsto, sa velikim brojem luksuznih hotela, vila i starih, autentičnih kvartova. Sve je podređeno gostima za savršen odmor i dobru zabavu.

Playa de Muro

Playa de Muro, Alcudia i C’an Picafort su ljetovališta na severu ostrva, udaljena od Palme oko 60 km. Karakteriše ih raskošno zelenilo, duge pješčane plaže, sportski tereni, tirkizno more i veliki broj luksuznih hotela namjenjenih onima koji žele miran, porodični odmor.

MAJORKA_1

Playa de Palma/ El Arenal

Playa de Palma / El Arenal, ljetovališta na južnoj obali Majorke, 10 kilometara jugo-istočno od grada Palma i 5 kilometara od aerodroma. Već godinama plaže u ovoj oblasti obilježene su plavom zastavicom zbog čistoće i kvaliteta vode. Mnogobrojni restorani, barovi i diskoteke, čine ova mjesta privlačnim, prije svega mladima. Nedaleko od Arenala je i Aqualand, jedan od najvećih vodenih parkova u ovom dijelu Evrope.

C’an Pastilla

C’an Pastilla je prvi region korišćen u turističke svrhe i najbliži je aerodromu. Sačinjen od malih, živopisnih ulica, koje gotovo uvijek vode do pitoreskne luke San Antonio de la Playa. Život se odvija u brojnim restoranima, pabovima i barovima. Pješčanom plažom je Can Pastilla spojena sa ljetovalištima Playa de Palma i Arenal.

palma-de-majorka22

Magaluf

Magaluf se nalazi u jugozapadnom dijelu Majorke, udaljen 16 kilometara od grada Palma i oko 20 km od aerodroma. Pješčana plaža je duga 1000 metara, a mjesto obiluje prodavnicama, restoranima i diskotekama, u kojima zabava traje do duboko u noć. Neke od najvećih DJ zvijezda nastupaju u toku ljeta upravo u klubovima Magalufa.

Palmanova

Palmanova je za razliku od Magalufa mirnije mesto i preporučuje se porodicama. Plaže sa sitnim pjeskom, razni sportovi na vodi, mnoštvo ugostiteljskih objekata su samo dio ponude ovog malog primorskog mjesta. Smešteno je 12 kilometara južno od Palme i oko 25 kilometara od aerodroma.

Santa Ponsa

Santa Ponsa je malo porodično ljetovalište, u jugozapadnom dijelu ostrva, udaljeno od grada Palma 18 kilometara. Karakteriše ga duga pješčana plaža u živopisnom zalivu, obilje zelenila i golf tereni u okolini.

Paguera

Paguera je popularno primorsko mjesto u velikoj lijepoj uvali, najzapadnije u odnosu na druga ljetovališta ove regije. Omiljeno je i idealno za porodični odmor. Od aerodroma je udaljena 35 kilometara.