Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, u Trebinju je održan prvi Svesrpski atletski kup.

Učešće je uzelo stotinu atletičara iz pet atletskih saveza Republike Srpske, Srbije i Kosova i Metohije. Na kraju najbolji su bili atletičari iz Vojvodine, druga je bila selekcija Republike Srpske, a treće mjesto pripalo je takmičarima centralne Srbije.

Na ovaj način, i kroz sport, atletičari su, kroz deset atlertskih disciplina, iskazali jedinstvo i zajedništvo. Učesnici su u ovaj kup ušli s mnogo emocija.

– Јa se nadam da je ovo istorijski dan i da će prerasti u tradiciju – rekao je predsjednik Atletskog saveza Centralne Srbije Dragan Zdravković.

– Naša ideja je bila da sljedeće godine neko iz Srbije organizuje kup i naša ideja je bila da kup šeta po regionalnim savezima – dodao je predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Duško Ivčić.

Atletičari s Kosova i Metohije prvi put su u Trebinju. Za njih veoma važno takmičenja.

– Nadam se da ćemo se i dalje družiti i takmičiti – izjavio je predsjednik Atletskog saveza Kosova i Metohije Darko Domirović.

Nadmetanje se odvijalo u deset disciplina, u formi petomeča.

Prvi svesrpski atletski kup, za Trebinje čini čast. Grad je podržao organizaciju.

– Kada vidimo da se može organizovati ovakav događaj, ne žalimo za sredstvima. Očekujem da će takmičenja biti korektna – izjavio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Selekcije su bodovane bodovane na osnovu pojedinačnih ostvarenih rezultata, a najuspješnijimsu pripale nagrade i priznanja.

 

 

Izvor: RTRS