Devetnaest novih Đurđevdanskih zvjezdica vas poziva na najbolju zabavu u regionu!

Mališani iz Bosne i Hercegovine/Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Rusije sutra od 20 časova u Sportskoj dvorani “Borik” pjevaju 16 novih dječijih hitova!

Svi  učesnici su već u Banjaluci.

Ulaznice za Festival po cijeni od 1 KM možete kupiti u Sportskoj dvorani “Borik” i na portirnici RTRS-a, a kao i prethodnih godina sav prihod ide u humanitarne svrhe. Ove godine u humanitarni fond ulazi i sav prihod RTRS-a od glasanja za nagradu publike, a kome će novac iz humanitarnog fonda biti dodijeljen odlučuje upravo pobjednik, odnosno u slučaju dueta pobjednici sms glasanja, naravno uz pomoć svojih roditelja.

Talentovane male izvođače tokom godina uvijek su ocjenjivali renomirani i priznati vokalni solisti, muzički pedagozi, kompozitori i tekstopisci, pa tako i ove godine možemo ponosno da predstavimo naš žiri:

– Јelena Tomašević, pop pjevačica iz Srbije, ujedno i predsjednica festivalskog  žirija
– Aleksandar Јošić, Muzički urednik programa Televizije Republike Srpske
– Igor Divjak, Muzički urednik Radija Republike Srpske
– Maja Tatić, muzičiki producet Muzičke prodikcije RTRS
– Goran Vuleta, muzički pedagog i kompozitor iz Prijedora
– Nina Deretić, muzički pedagog i kompozitor iz Banjaluke
– Aleksandra Turova, izvođač prošlogodišnje pobjedničke kompozicije

Ove godine na Festivalu dodjeljujemo sljedeće nagrade:

– tri nagrade za kompoziciju, od kojih je prva, ujedno i glavna nagrada Festivala, i nosi ime Јadranke Stojaković (novčani iznosi za prvu, drugu i treću nagradu su: 1.500 KM, 1.000 KM i 500 KM)

Ostale nagrade su:

– prva, druga i treća nagrada za interpretaciju (500 KM, 300 KM, 200 KM)
– nagradu za najbolji aranžman (300 KM)
– nagradu za najbolji tekst  (300 KM)
– nagradu za najbolji scenski nastup (100 KM)

Imamo i nagradu žirija učesnika, o kojoj  odlučuju sami izvođači (100 KM), a SMS glasanje, koje je u toku, odrediće ko dobija nagradu publike(200 KM) i ujedno će odlučiti kome će uručiti cjelokupan iznos iz humanitarnog fonda Đurđevdanskog festivala.

Ove godine tim Đurđevdanskog festivala spremio je mnoštvo iznenađenja za publiku, tako da su voditelji i domaćini na festivalu glumački par Nenad Okanović Oki i Bojan Ivković Boki, a predsjednica žirija i gost revijalnog dijela festivala je pjevačica Јelena Tomašević.

Zato, ne zaboravite glasati za svoje favorite i pripremite se za finalno veče festivala da zajedno pjevamo i plešemo, a sve kompozicije i učesnike ovogodišnjeg festivala, kao i pravila za glasanje za nagradu publike možete pronaći na fejsbuk stranici festivala, Đurđevdanski festival, kao i na sajtu djeca.rtrs.tv.

 

 

Izvor: RTRS