Nova velika zvijezda NBA lige Luka Dončić, sasvim očigledno, ima srpske korijene, ali je rođen i odrastao u Sloveniji, čiji je i reprezentativac.

Njegov deda-stric Stojan Dončić i dalje živi u selu Biča na Kosovu i Metohiji, odakle je otac Lukinog oca pre četrdesetak godina otišao u Sloveniju.

“Ovde smo brat i ja odrasli. Srbobran je sa suprugom zbog teških uslova života otišao u Sloveniju. Tamo su dobili sina Sašu koji je bio košarkaš, ali nas je njegov Luka toliko odbradovao da sada i ja stalno pratim američku ligu“, naveo je Stojan za Kosovo onlajn.

Dodao je i da je u kontaktu sa bratancem Sašom, kao i da nije pogodan trenutak za to da Luka posjeti mjesto odakle je njegova porodica potekla.

“Vreme je učinilo svoje, udaljilo ga je od porodičnog korena“, istakao je Stojan.

Sjajni košarkaš, koji ove sezone bilježi u prosjeku 29,8 poena po meču u najjačoj ligi svijeta, se u noći sa subote na nedjelju povrijedio na meču njegovog Dalasa i Majamija. On je teren morao da napusti već u drugom minutu utakmice, pošto je u jednom prodoru nezgodno nagazio na nogu protivnika i iskrenuo desni skočni zglob.

 

HP / B92 / Kosovo Online