Dženan Lončarević danas je objavio spot za novu pjesmu “Ako pitaš”, koja je nastavak njegovog megahita “Piješ sine”.

Tekst za kompoziciju su napisali Mirjana Dević i Joca Savić, dok je autor muzike Antonis Vardis.

Spot za pjesmu “Ako pitaš” je radio bh. reditelj sa adresom u Švicarskoj Haris Dubica, koji je bio zadužen i za Lončarevićev posljednji video za pjesmu “Piješ sine”.

Pored brojnih statista u spotu se pojavljuju profesionalni glumci iz Lukavca, Prijedora i Zenice. Riječ je o Alisi Brkić, Damiru Mahmutoviću, Zorici Jojić i Ademu Smajlohodžiću.

Video je sniman nekoliko dana na Baščaršiji, u GRAS-u, u restoranu “Četiri sobe gospođe Safije” i na još nekoliko lokacija u glavnom gradu BiH.

“Ono što ja želim, želi i publika, a to je da čuje jednu novu emociju. Tu je nastavak svega što smo ispričali u pjesmi “Piješ sine”. Haris Dubica se potrudio da to prenese preko videozapisa. Prvi put sam obradio pjesmu iz Grčke i bilo je dosta pozitivnih komentara nakon što smo objavili trailer.

U spotu glavni junak ostaje u selu, a njegova velika ljubav odlazi u Sarajevo gdje se udaje za čovjeka kojeg su joj odabrali. Pošto ga na selu sve podsjeća na nju i on kreće u grad. Usput je sreo mene i dovezao sam ga do Sarajeva, a potom i zaposlio kao konobara u restoranu u kojem nastupam kao pjevač amater.

Nastavak spota donosi dosta zanimljivih detalja i sigurno da ga vrijedi pogledati i poslušati pjesmu”, kaže Dženan Lončarević.

U ovoj sedmici Dženana očekuju i dva nastupa u BiH. Naime, najprije će u četvrtak nastupiti na Sedmom Dječijem festivalu u Areni Zenica, a dan poslije na rođendanskom slavlju robne kuće “Tuzlanka”, najstarijeg shoping centra u Tuzli.

Pjesmu i video spot poslušajte na linku ispod:

Izvor: Nezavisne novine