Banjaluka je prvi grad u BiH koji je dobio međunarodno priznat turistički vodič “Banjaluka in your pocket” i time svoje mjesto ucrtao na bogatoj “In your pocket” turističkoj mapi, rečeno je na predstavljanju ovog vodiča.

Grad na Vrbasu će od sada biti dostupniji turistima iz cijelog svijeta, koji će jednim klikom moći saznati sve što ih zanima o Banjaluci na web stranici ili aplikaciji “In your pocket”, a štampano izdanje će ih čekati na svim relevantnim lokacijama u gradu.

Branko Kecman, nosilac franšize za BiH iz kompanije “Advantis konsalting”, koja je izradila ovaj vodič, rekao je da je ovo prvi put da je jedan grad u BiH dobio međunarodno priznat vodiči.

” ‘In your pocket’ je međunarodno priznati turistički vodič prisutan u više od 200 gradova u Evropi i svijetu,  a sada je prisutan i u jednom gradu u BiH. Želimo da na ovaj način privučemo turiste u Banjaluku”, rekao je Kecman.

On je dodao je da će turistima ovaj vodič, štampan u 30.000 primjeraka, biti dostupan u muzejima, restoranima, kafićima, hotelima, turističkim organizacijama, kao i na aerodromu.

Kecman je rekao da će međunarodno priznati turistički vodič uskoro zaživjeti i u još nekoliko gradova BiH.

“Radićemo vodiče u Trebinju, Foči i Višegradu. Takođe, u planu su vodiči u Sarajevu, Bihaću, Tuzli, Jajcu i Mostaru”, rekao je Kecman.

Nada Jovanović, direktor Turističke organizacije RS (TO RS), rekla je da je “In your pocket” prije svega vodič za mlade.

“Ciljna grupa ovog vodiča su mladi ljudi iz Evrope i svijeta. Prvi vodič ‘Banjaluka in your pocket’ je obuhvatio i 60 kilometara okoline grada. Banjaluka i RS su prepoznate kao outdoor destinacije i mi se obraćamo toj ciljnoj grupi”, kazala je Jovanovićeva.

 

Izvor: See Srpska