Velika grupa ljudi, među kojima najviše navijača, protestovala je danas ispred Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog premlaćivanja mladića u subotu uveče od strane dva policajca koji su jutros suspendovani.

Tokom protesta okupljeni su pljuvali novinare i zabranjivali im izvještavanje, a ispred kantonalnog MUP-a su uzvikivali “Mito i korupcija, mostarska policija!”.

U medijima i na društvenim mrežama sinoć se proširio snimak sa nadzorne kamere na kojem se vidi da dvojica policajaca pred ulazom jedne zgrade u Mostaru tuku mladića.

Osoba koja je poslala snimak medijima navela je da se premlaćivanje dogodilo zbog kršenja policijskog časa koji u Hercegovačko-neretvanskom kantonu počinje u 21.00 čas.

MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona saopštio je da su dvojica policajaca koji su premlatili mladića u Mostaru odmah udaljeni sa dužnosti, te da je pokrenuta unutrašnja istraga u kojoj će se istražiti svi aspekti ovakvog ponašanja, te utvrditi postojanje elemenata krivične odgovornosti policijskih službenika.

 

 

Izvor: RTRS