Slika bezbjednosti u Bileći je definitivno narušena. Slučaj „gepekovanja“ i premlaćivanja mladića digao je ovu opštinu na noge, dodatno ih je uznemirila i tragedija u selu „Davidovići“.  Zato straha ne fali.

“Cilj svega je da osudimo svaki vid nasilja. Kao opštinski organ mi ćemo apelovati da se prestane sa nasilnim ponašanjem i da se jednom stane u kraj tome”, predsjednik SO Bileća Mato Vujović.

A u kraj se može stati samo uz pomoć pravde, kažu Bilećani i poručuju pravosudnim institucijama da rade svoj posao.

Oči javnosti trenutno su usmjerene u trebinjsku Palatu pravde. Ovdje se nalaze sudovi i tužilaštvo zato građani Hercegovine poručuju da sve njihove buduće odluke, konkurski i presude moraju biti pod lupom. S druge strane iz  policije kažu da samo ne mogu mnogo.

Policija i jeste uradila mnogo kada je u pitanju slučaj „otmice“, bez prijave su sve otkrili, pronašli osumnjičene i predali ih dalje. Prvi čovjek hercegovačke policije kaže da lanac policija-tužilaštvo-sudovi mora biti čvršći.

“Nekada treba bezbjedonosne događaje sagledavati onako kako je narušilo sliku bezbjednosti u javnosti, ovaj događaj jeste narušio. Iako je policija uradila sve kako treba ovdje mora biti poruka sve tri karike da se ovakve stvari ne mogu dešavati”, rekao je načelnik PU Trebinje Siniša Laketa.

Bilećani ponavljaju da u policiju vjeruju, naljutile su ih sudske odluke po pitanju krivičnog djela „protivpravno lišavanje slobode“. Osnovni sud u Trebinju osumnjičenom Marku Zvijeru nije odredio pritvor, Žeklju Vujoviću koji se naknadno predao policiji, jeste. Poslije pritiska javnosti sud se oglasio saopštenjem u kome tvrde da je sve po zakonu.

Izvor: Bojan Nosović, Atv