Viber je nedavno uveo igre, i to besplatne, koje su od početka marta dostupne i korisnicima u BiH.

Viber igre prvobitno su bile omogućene samo u pet država (Belorusija, Malezija, Ukrajina, Singapur i Izrael), a u Srbiju su stigle početkom marta na iOS i Android, dok za Windows Phone još uvjek nisu dostupne.

 

Omogućeno je igranje igara “u paru” direktno kroz Viber aplikaciju, sa top listom rezultata i nagradama za najbolje takmičare.

Jednu od tri trenutno dostupne igre (opisi i imena su na slikama u Galeriji) preuzimate iz Viber aplikacije, koja vas preko linka vodi do posebnog dijela Google ili Apple onlajn prodavnice, gdje na standardan način preuzimate igru.

Nakon instalacije igra se povezuje sa Viber nalogom i takmičenje može da počne. Nažalost, korisnici starijih Android telefona i oni sa slabijim hardverom neće moći da igraju ove igre, jer su one složenijeg “tipa”, a i zauzimaju makar 50 MB interne memorije.

Viber od korisnika traži dozvole da se poveže sa Facebook društvenom mrežom, da ima pristup imeniku s kontaktima u aplikaciji, da može da dijeli informacije i poruke sa kontaktima, ali ništa od navedenog neće raditi “na svoju ruku”. Sa prijateljima možete da razmjenjujete dodatke u igri, častite jedni druge životima i takmičite se za nedeljne i dnevne nagrade.

Nakon nekoliko dana provedenih sa Viber igrama sa sigurnošću možemo da kažemo da će ovo biti jedan od omiljenih načina “gubljenja vremena” na telefonu.

Upozorenje! Viber igre su besplatne za preuzimanje i igranje, ali sadrže dodatke u sebi koji se plaćaju pravim novcem, ako je za Google ili Apple nalog vezana kreditna/internet kartica. Za kupovinu je dovoljno samo potvrditi izbor dodatka koji se plaća, pa o ovome valja voditi računa ukoliko djeca i druge osobe koriste telefon.

Izvor: Nezavisne novine