Ekipa Slobode iz Tuzle je u posljednjoj utakmici ove kalendarske godine ugostila Leotar koji je iz Trebinja stigao sa svega osam igrača.

Međutim, to se pokazalo dovoljnim za pobjedu, a goste je pohvalio i trener domaćih Damir Mulaomerović koji je najviše kritikovao loš pristup svojih igrača koji, kako kaže, nisu shvatili ozbiljnost situacije.

Neizvjesnost na meču je vladala u prvoj četvrtini gdje su obje ekipe ispitivale snagu protivnika pa je i rezultat bio u egalu 17:18 za goste. Leotar je odlučnije ušao u drugu dionicu igre, stisnuli su Trebinjci odbranu i tako napravili prvu osjetnu prednost. Dvocifrenom razlikom za goste otišlo se na odmor, a rezultat je glasio 31:41. Trebinjski plavo-bijeli su uspješno kontrolisali i treći period igre koji je završio rezultatom 55:63. U posljednjoj četvrtini domaći su potpuno prišli rezultatski, spustili zaostatak na svega tri poena, ali Leotar se uspio oduprijeti i privesti utakmicu kraju za konačan rezultat 75:83.

Obje ekipe imale su po četiri dvocifrena strijelca, a kod gostiju najzapaženiji bili su Stefan Mijović sa 20 te Vladimir Aleksić sa 19 postignutih poena. Slobodu je po broju postignutih poena predvodio Ibrahim Durmo koji je imao 20 uz 12 skokova za novi double-double učinak dok su po 15 dodali Ivan Miličević i Milan Munižaba. Jakov Mustapić je postigao 12 poena.

 

HP / OKK Sloboda, decembar 2020.