Sve je spremno za polufinalnu seriju ABA lige koja će odlučiti mnogo toga. Partizan i Crvena zvezda će odmeriti snage, a pobednik će naredne sezone igrati Evroligu. Juče na i više nego zanimljivoj zajedničkoj konferenciji za novinare treneri oba tima su imali zanimljiva zapažanja.

Crvena zvezda ima prednost domaćeg terena, a na konferenciji za medije prvu reč su imali predstavnici crno-belih. Trener Duško Vujošević je imao obraćanje u svom stilu.

Nadam se da najavljujemo košarkaški praznik u Beogradu. Derbi predstavlja deo tradicije ovog grada, a tradicija je lepota koja se čuva, rekao je Vujošević.

Trener Partizana je potom sve prisutne još jednom podsetio na tešku situaciju u klubu, a potom naglasio da će njegova ekipa biti maksimalno spremna za okršaj sa najvećim rivalom.

Uz sve probleme sa blokadom. U toj nekoj situaciji mi smo krenuli i uradili smo puno više nego što su neki očekivali. Neki bi bili zadovoljni sa onim što je do sada urađeno, ali mi nismo. Idemo spremni da damo svoj maksimum. U tom davanju najboljeg od sebe pokušaćemo da budemo savršeni, dodao je trener crno-belih.

Potom je Vujošević optužio Crvenu zvezdu da je vrlo nekorektna pred početak ove serije, a razlog su karte.

Ja sam imao jednu dilemu. Što rukovodsvo lige zna. Da li da dođemo na ovu zajedničku konferenicju zbog termina. Ona je zakazana je u 11, ali mi nije jasno zašto je bezbednosni sastanak kasnije zakazan gde će se obelodaniti da li će biti razmene karata. Na insisitranje Zvezde smo to radili čitave sezone, ali se sada čini da će se od toga odustati. To nije korektno. Bez obzira na sve, Partizan je svoju istoriju napisao. Pobeđivao je i veće klubove od Zvezde i sigurno se nećemo uplašiti, rekao je Vujošević.

Za kraj svog obraćanja trener Partizana je zaključio da je Zvezda blagi favorit.

Igrajući na tri dobijene smanjuju efekat velikog iznenađenja. Siguro da je taj sistem pravedniji nego da se igra fajnal-for. Da se ogroman ulog stavlja na jednu utakmicu. Dobro se poznajemo i imamo dovoljno isksutva da pravimo iznenađenja koja bi možda imala veći problem za našu ekipu. Najvažniji faktor su igrači. Ko bude raspoloženiji dobiće utakmicu. Blagi favorit je Zvezda. Pretiti Partizanu nije pristojno. Može da bude deo stratigije. Ni manjim klubovima od Partizana se to ne radi. Daćemo sve od sebe i videćemo koji će efekti biti, zaključio je Vujošević.

Trener Radonjić je imao znatno kraće obraćanje medijima, a prema njegovim rečima ekipa je maksimalno spremna da pobedi Partizan.

Prvi put se igra po ovom sistemu. Po rezultatima koji su postignuti, posebna je karakteristika u ovom načinu igranja. Imamo borbu za plasman u Evroligu. Partizan je imao probleme, ali je Partizan velikim pojačanjima kompletirao tim. Na kraju tom serijom u ABA ligi došli su do polufinala. Angažovanjem Akojona su dodatno ojačali tim. Mi smo u drugačijem ritmu u odnosu na Partizan. Spremni dočekujemo mečeve. Zdravstvno stanje je dobro iako smo imali dosta problema u prethodnom periodu. Odigrali smo tri meča protiv Partizana, pobedili smo dva. Sigurno da znači prednost domaćeg terena, rekao je Radonjić.

Za kraj je trener Zvezde rekao da može da se očekuje da njegova ekipa pobedi.

Spremali smo se u našem ritmu. Jako se dobro poznajemo. Može se očekivati da budemo bolji od izuzetno kvalitetnog Partizana, zaključio je Radonjić.

Prvi duel počinje u večeras u 21 čas, a igra se na tri pobede po sistemu 2-2-1.

 

Izvor: kosarka24.com