Na području Trebinja u prvoj polovini ove godine vatrogasci su imali 308 intervencija, što je duplo više nego u istom periodu prošle godine, rečeno je Srni u Vatrogasnoj jedinici Trebinje.

 

U Vatrogasnoj jedinici kažu da su gasili uglavnom manje požare, ali da je bilo i većih šumskih požara, kao i požara na objektima i drugih intervencija koje su sve uspješno i bez žrtava završene.
Prema podacima ove službe, najviše šumskih požara na području Trebinja bilo je prije tri godine.

Uzrok požara je, u najvećoj mjeri, ljudski faktor, uz visoku temperaturu vazduha i sušu.

Trebinjska vatrogasna jedinica ima 33 profesionalna vatrogasca i, kako kažu, adekvatno su opremljeni za ovu požarnu sezonu.

“U slučaju većih požara odlično sarađujemo sa pripadnicima Vatrogasnog društva Lastva, ali i sa trebinjskom civilnom zaštitom, čije ljudstvo, u toku sušnog perioda, dežura na punktovima na Crkvini i na Aleksinoj međi”, navode u Vatrogasnoj jedinici i dodaju da imaju odličnu saradnju i sa Centrom za gazdovanjem kršom Trebinje.

U Centru javne bezbjednosti Trebinje Srni je potvrđeno da ove godine nije bilo izvještaja za paljenje šumskih požara, te su apelovali na građane da ne pale vatru na otvorenom.

Izvor: Srna