У Берковићима је и јутрос активан пожар, а најкритичније је у селу Трусина гдје гори у близини кућа, потврдио је начелник ове општине Ненад Абрамовић.

Абрамовић је навео да је хеликоптер и јутрос надлијетао терен, али да је процијењено да не може да дејствује због јаког вјетра, преноси Срна.

Пожар у рејону Коритника и Драчића је стављен под контролу.

Ватрогасац Ватрогасне јединице Недјељко Росандић рекао је да је и ноћас на подручју Величана вођена борба са пожаром, који је прелазио и преко магистралног пута Требиње – Љубиње. Ватра је била на удаљености од пет до 10 метара од кућа.

Он каже да је тридесетак ватрогасаца и припадника Цивилне заштите Хидроелектрана на Требишњици успјело да спаси објекте.

– Тренутно је ситуација на том пожаришту добра, али ватра и даље тиња и људи су на терену – каже Росандић и подсјећа да се пожарна линија протеже од Величана до Додановића према Љубињу.

Екипе “Електро-Херцеговине” успјешно су отклониле кварове усљед најновијих пожара на далеководу Струјићи гдје је изгорјело 15 стубова, потврдио је извршни директор “Електро-Херцеговине” за техничке послове Небојша Рикало. Рекао је да су отклоњени и кварови у радној јединици Љубиње у рејону Жегуље и Пољица, гдје је уништено 12 стубова, а током викенда саниране су и штете настале на траси далековода за Хргуд.

“До сада је потпуно изгорјело 45 стубова на нисконапонској и 70 стубова на средњенапонској мрежи, а више од 80 стубова је оштећено”, подсјетио је Рикало.

Он је навео да је најтежа ситуација била на подручју радне јединице Љубиње у рејону села Банчићи, Мишљен и Пољице гдје је у неколика наварата пожар уништио 50 стубова и још толико оштетио.

 

Извор: Срна