Novi direktor Bolnice Trebinje je Vaso Mijanović koji je na ovoj funkciji zamijenio Zdravku Vreću.
Mijanović, koji je bio šef Pravne službe u ovoj zdravstvenoj ustanovi, rekao je da se nada da će moći adekvatno da odgovori na sve zadatke koje ova funkcija nosi, ističući da ne želi na početku da daje velika obećanja, s obzirom na tešku situaciju u cijelom zdravstvu, ali i u društvu.

 

 

On je naveo da će u narednom periodu formirati adekvatan tim, te da će obaviti razgovore sa direktorima svih domova zdravlja u Hercegovini, bolnicama u okruženju, resornim ministarstvom i Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Mijanović je istakao da će nastojati da u što skorije vrijeme počne i rekonstrukcija i opremanje odsjeka za hemodijalizu, kao i da Trebinje dobije angio-salu da bi koronarografija i ugradnja stenta mogla da se radi u ovoj bolnici.

 

Dosadašnji direktor Zdravka Vreća, koja je ovu funkciju obavljala u prethodnih devet godina, rekla je da je ova zdravstvena ustanova trenutno jedna od najuspješnijih u Republici Srpskoj, što će znatno olakšati rad novoj upravi.

Govoreći o svom mandatu i postignutim rezultatima, Vreća je navela da je 2006. godine bolnicu zatekla u izuzetno teškoj situaciji, da su obaveze prema radnicima bile više od tri miliona, a prosječna plata 680 KM.

“Sada su sve plate isplaćene, bruto plata u Bolnici je 1.800 KM, a u opremu je uloženo više od sedam miliona KM”, istakla je Vreća, navodeći da je njen najveći uspjeh što je u mandatu zaposleno više od 70 radnika i dvadesetak ljekara.

“U proteklom periodu uvedeno je niz dijagnostičkih i terapijskih procedura”, rekla je Vreća i dodala da su kvalitet dokazali i dobijanjem statusa sertifikovane zdravstvene ustanove.

Ona je navela da iza sebe ostavlja dobru finansijsku situaciju, a nijednu aferu, niti sudski spor u vezi sa njenim imenom.

Veliku zahvalnost Vreća je uputila saradnicima, donatorima i novinarima. Ona će ubuduće raditi kao ljekar na grudnom odjeljenju trebinjske Bolnice.

Izvor: Srna