Његова светост патријарх српски Иринеј поручио је у Васкршњој посланици да српски народ због неправде не смије клонути, већ мора истрајати и слиједити косовски завјет.

Патријарх Иринеј је навео да сви непрестано састрадавамо са свештенством и монаштвом, са вјерним народом и дјецом Косова и Метохије, који су наша савјест и без којих је српска духовна свијест слаба и ништавна.

– Окрепљени вашом снагом и одлучношћу, непрестано приносимо коленопреклоне молитве да истрајете и да нам свима косовски завјет буде мост између небеске и земаљске Србије – истакао је патријарх Иринеј.

Говорећи о породици, патријарх је упозорио да влада свеопште отуђење и раздор, те позвао на поштовање и чување светиње брака “јер је она темељ здраве и неразориве породице”.

– Чувајте у љубави тајну живота коју је светом учинио сам Бог. Искрена вјерност и узајамно праштање нека красе сваку нашу породицу која је домаћа Црква – поручио је патријарх Иринеј.

Патријарх Иринеј је истакао да нас Васкрсење Христово позива да у љубави и слози, једни са другима, чувамо “јединство духа свезом мира”.

– Желећи вам свако истинско добро, опростивши једни другима, призивамо благодат, мир и силу Васкрслога Христа, да бисмо могли једним устима и једним срцем радосно да кличемо – Христос Васкрсе – Ваистину Васкрсе! – поручио је патријарх Иринеј.