Италијанка Клаудија Варези која је прије нешто више од годину дана купила Фабрику текстила „Јавор“ у Невесињу изјавила је да и даље планира да прошири производне  капацитете и запосли нове раднике. Наглашава да је политика не интересује и да су политички мотивисани коментари везани за ово предузеће непотребни.

−  Купила сам фабрику текстила у стечају  да организујем производњу кошуља и запослим  80 радника с намјером да у перспективи проширим капацитете и у договору са надлежним министарством и локалном заједницом отворим радна мјеста за нових педесетак радника −  истакла је Варези.. преноси портал Радио Невесиња. Она је додала да је  први дио пројекта реализовала и  да је сада заинтересована да прошири посао.

Варези наглашава да као власник предузећа и одговоран бизнисмен континуирано извршава све обавезе према запосленим радницима и држави без обзира на потешкоће на тржишту. Сматра да планиране активности иду у добром смјеру и да ће временом доћи и резултат.

Италијанска инвеститорка већ 25 година испоручује  кошуље за европско тржиште. Предузеће „Claudia“ д.о.о. тренутно запошљава 82 радника.

 

Извор: Радио Невесиње