Vaga i Škorpija je spoj romantičnih i suptilnih duša koje na početku ljubavne veze mogu ostvariti dobru konekciju na emotivnom planu međutim, postojanje određenih ključnih razlika u razmišljanjima i u percepciji ljubavi i ostalih životnih vrednosti vremenom dovodi do raznih neslaganja i do većeg emotivnog udaljavanja pa se ova ljubavna kombinacija neretko svrstava u nesigurnu i nestabilnu mešavinu.

Vaga i Škorpija

Ljupka, nežna i ljubazna Vaga još na samom upoznavanju može ostaviti upečatljiv utisak na znak Škorpiju kome će toplina, prefinjenost i posvećenost Vage veoma imponovati. S druge strane, duboko emotivna, magnetično seksualna i mistična Škorpija uvek će predstavljati veliki izazov za Vagu.

Ova kombinacija znakova u ljubavi prevashodno poseduje naglašen potencijal za ostvarenje jako dobre kompatibilnosti na čulnom tj. seksualnom nivou jer zanosnoj, šarmantnoj i privlačnoj Vagi u tom pogledu veoma imponuje magnetična, senzualna i seksualna Škorpija.

U ovoj ljubavnoj priči znak Škorpija češće ispoljava potrebu za ostvarenjem dominantnijeg i superiornijeg položaja u ljubavnom odnosu. Vagi vrlo imponuje Škorpijina potreba da se postavlja zaštitnički dok istovremeno Škorpiji vrlo prija posvećenost, privrženost i spremnost Vage da se u potpunosti prepusti u ljubavi.

Međutim, ovakva početna snažna privlačnost ima tendenciju da vremenom evoluira u potpuno različito percipiranje suštine ljubavne veze i da doprinese turbulentnom i vrlo neizvesnom toku događaja u njihovoj zajedničkoj budućnosti. Škorpija se “hrani” uzbuđenjima i potrebna su joj dramatična zbivanja dok je Vaga stabilnijeg temperamenta i njene potrebe su uravnotežene. Škorpija često ispoljava sklonost ka introspekciji svojih dubokih isprepletenih emocija pa se ponekad može i “izgubiti” u zbunjujućem haosu preispitivanja suštine sopstvenih emocija. Pošto Vaga u mnogim situacijama pokazuje potrebu za postizanjem sklada i ostvarenja harmoničnih odnosa, pokušaće da pomogne da Škorpija bolje razume svoja osećanja i da vrati ljubavni odnos u ravnotežu. Škorpija i Vaga mogu pokušati da kombinovanjem snage osećanja i jačine intelekta dođu do ostvarenja trajnijeg sklada u svojoj ljubavnoj vezi ili braku. Vagin “osećaj” za diplomatiju i za primerenost u postupanju dopunjuje Škorpijinu moć istraživanja i promišljanja. Vaga u mnogim prilikama doprinosi i umanjenju učestalosti svađa i neslaganja u ovoj ljubavnoj vezi jer Vagin eros (ljubav) za lepotom, skladom i harmonijom često uspeva da dobro balansira haotičnost u ponašanju koja ponekad može nastati kao rezultat duboko uskomešanih emocija Škorpije.

Vaga nastoji da izbegava svađe i konfliktne situacije dok je Škorpija često sklona pravljenju dugoročnijih strategija tako da se u ovoj ljubavnoj vezi svađe mogu dešavati ređe nego kod drugih kombinacija znakova u ljubavi ali zato postoji izraženija opasnost i od naglog pogoršanja odnosa, od iznenadnog prekida ljubavne veze kao i od nastanka snažnijeg neprijateljstva među njima.

Kritična (slaba) tačka u ljubavnoj vezi Vaga i Škorpija je i izraženija opasnost od javljanja veće ljubomore. Do pojave veće ljubomore najčešće dolazi usled sklonosti Vage ka koketiranju jer Vaga ponekad ume u ovakvoj svojoj “lepršavosti” i da pretera što se Škorpiji neće nimalo dopasti.

Iako se za ovaj ljubavni par na osnovu tumačenja njihovih Sunčevih znakova ne može reći da je predodređen za uspeh to ipak ne znači da je ostvarenje trajnije ljubavne povezanosti među njima “nemoguća misija” zato što je potrebno uzeti u obzir i ostale relevantne parametre u njihovim natalnim horoskopima.

 

Autor: Olivera Petković
Izvor: www.astrum.co.rs