Данас је у Градској управи Требиње одржан састанак са директором Републичког педагошког завода Републике Српске господином Предрагом Дамјановићем и директорима средњих и основних школа из нашег града, преноси данас портал требињске градске администрације.

„Тема овог састанка је била разрада програма обиљежавања 9. јануара Дана Републике Српске. Овом приликом договорено је да ће прогрaм обиљежавања бити у Требињу , што значи да ће наш град бити центар овог величанственог догађаја“. Овај догађај и избор града био је на приједлог Републичког педагошког завода, а уз финансијсу подршку Градске управе ову идеју ћемо спровести у реалност, истакао је Драгослав Бањак, предсједник Скупштине Града Требиња.

Banjak 3 800
Програмом ће бити обухваћен ликовно – литерарни конкурс, а радови су већ почели да пристижу јер је конкурс расписан раније. Такође биће уприличена и Свечана Академија 11. јануара, пар дана послије главне Академије која ће бити одржана у Бања Луци. У реализацији Свечане Академије учествоваће све основе и средње школе из Требиња. Том приликом биће додјељене и награде за ученике који су побједили на ликовном и литерарном конкурсу на нивоу Републике Српске.

 

Извор: Град Требиње