Sestre, Nada i Jelena Jovović istrčale su danas novi polumaraton, ovog puta u Jablanici, nakon onog mostarskog koji je bio na rasporedu prethodnog vikenda.

Gačanke, koje su, na samom početku u svom gradiću, a sada i mnogo šire prepoznate, kao uspješne “dugoprugašice”, imali su jednu odličnu trku ovog puta u Jablanici.

Sada su, baš kao i na mostarskom chellenge- u, uz njih dvije rame uz rame, bili i Bilećani Ivana i Radoš Tabaković, te Nevesinjci Dejan Žerajić i Marko Laketa. Upravo je Žerajić trenutno u najboljoj formi ( bio drugi u Mostaru), s obzirom da je bio peti u ukupnom plasmanu. Trku je istrčao za sat i 20 minuta, dok je Laketa za 1h i 29 minuta.


Jelena Jovović za naš portal naglašava da je ovaj polumaraton bio pun pogodak, te da je ispunio njihova očekivanja.
“Ovo je jedna od onih trka koje se pamte, priroda i okruženje su nam bili neiscrpni izvor inspiracije koji su doprinijeli da budemo brži i jači. U ovakvim trkama stičemo prijatelje, oplemenjuju nas nova iskustva, pomjeramo granice, osjećamo se slobodnim, bježimo od rutine, obrćemo slabosti u snage. Mijenjamo sebe i dokazujemo da su male, sitne promjene najvažniji dio razvoja. Akcenat nije na fizičkoj snazi, već na jačanju solidarnosti i empatije i ovo je jedna od trka koja nam je to donijela”, kazala je Jelena Jovović koja je kao i sestra Nada trku istrčala za 1 čas, 50 minuta i 49 sekundi.


Trka ” Shut up and run” na kraju imala je 59 finišera na pet kilometara, štafetni polumaraton 29 tročlanih timova i najzanimljiviji polumaraton (21,1 km) 97 finišera.

 

 

Miloš Vasiljević

HP, maj 2021.