Na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu  u subotu je održan  MPM „III Velež kup 2020“. Plivački miting popularnih „crvenih“ iz Mostara  u Sarajevu je okupio 273 plivača iz 21 kluba sa prostora Srbije i Bosne i Hercegovine.

Klub vodenih sportova „Leotar“ na trećem Veležovom kupu nastupio je sa devet plivača.

Trebinjski klub predstavljali su Igor Kundačina (2008), Mirko Kraljević (2007), Ognjen Ćurić (2007), Teodora Kraljević (2005), Filip Piljević (2005), Jovan Vukoje (2005), Vuk Danojlić (2003), Kristina Piljević (2003) i Uroš Kundačina (2000).

Sa nastupom na ovogodišnjem takmičenju „Rođenih“ iz Mostara plivači KVS „Leotar“ otvorili su sezonu svojih nasputa u 2020 godini.

Od plivača KVS „Leotar“, na Sarajevskom olimpijskom bazenu, najuspješniji je bio Uroš Kundačina koji se na „III Velež kupu 2020“ okitio sa tri medalje. Uroš je osvojio tercet medalja svih boja, bronzanu medalju osvojio je u disciplini 50 m prsno, srebrenu u disciplini 100m prsno dok se u Sarajevu „pozlatio“ u disciplini 200m mješovito. Ostali predstavnici KVS Leotar , iako nisu uspjeli osvojiti medalju, ostvarili su veoma dobar nastup sa ostvarenim velikim brojem ličnih rekorda.

“U Sarajevu, na ovogodišnjem Veležovom kupu, smo počeli sezonu takmičenja u 2020 godini. Naši plivači pokazali su se u odličnom izdanju, takmičenje je plivano na 50m bazenu dok mi u ovom dijelu sezone treniramo u 25m bazenu, što je u našem sportu ogromna razlika i u ovoj situaciji veliki hendikep za nas, ali i pored toga naši plivači uspjeli su ostvariti niz svojih ličnih rekorda u 50m bazenu”,  ističe Veljko Piljević trener u KVS Leotar

U nastavku sezone plivače KVS „Leotar“ očekuju nastupi, prije svega, na zimskom republičkom i državnom prvenstvu kao i niz međunarodnih plivačkih mitinga.

Za ova takmičenja trebinjski plivači nastavljaju da se spremaju na bazenu Sportskog rekreativnog centra RDT Swisslion.

 

 

 

 

HP, februar 2020.