Štab civilne zaštite RH donio je  Odluku o prestanku važenja Odluke o nužnoj mjeri zabrane uplovljavanja kruzera u hrvatske luke za vrijeme trajanja epidemije Covid-19. Dosadašnja odluka dopuštala je uplovljavanje kruzerima do 200 putnika, ali ukidanjem te odluke sad se dopušta uplovljavanje svih kruzera u Dubrovnik, ali i ostale luke. 
“Dopustili smo kruzerima do 200 putnika da pristaju. To je izuzetakod generalne zabrane. S obzirom na to da se već sada razgovara na relaciji agencija i vlasnika kruzera, ako bismo sada imali zabranu na snazi, naši turistički djelatnici ne bi bili u ravnopravnoj poziciji”, rekao je  na konferenciji Nacionalnog štaba ministar Davor Božinović.

Ova odluka stupa na snagu 1. marta i odlična je vijest za turističku sezonu. Inače, najavio je i gradonačelnik Mato Franković na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća kad je kazao kako ga je ministar Oleg Butković izvijestio o tome kako se ukida odluka o zabrani uplovljavanja brodova na kružnim putovanjima te kako će oni moći uplovljavati, ali poštujući važeće epidemiološke mjere.

 

Izvor: Dubrovački dnevnik