Republički inspektori su, u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave, protekle sedmice sproveli 1.576 inspekcijskih kontrola poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije, a u 15 slučajeva utvrđene su nepravilnosti.

Zbog toga su izrečene kazne u iznosu od 15.000 KM, dok je za jedan ugostiteljski objekat izrečena mjera privremene zabrane rada, saopšteno je iz Inspektorata RS.

U okviru sprovođenja pomenutih mjera, do sada je obavljeno 35.178 inspekcijskih kontrola, od čega su u 460 slučajeva utvrđene nepravilnosti. Izrečene su kazne u ukupnom iznosu od 517.000 KM, dok je za 51 objekat izrečena i mjera privremene zabrane rada.

– U skladu sa već uspostavljenom saradnjom sa MUP RS, podršku inspektorima na terenu pružali su i pripadnici policije, što je inspektorima omogućilo nesmetan rad. Inspektori će i u narednim danima nastaviti sa pojačanim kontrolama na terenu. Pozivamo privredne subjekte i građane da i dalje ostanu odgovorni i dosljedni u poštovanju preventivnih mjera, i da na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv virusa korona – poručuju iz Inspektorata RS.

 

Izvor: Srpska info